עורך דין צבי זף דיני משפחה וירושה

נייד: 050-7761524

משרד: 03-613-2339

מגדל ב.ס.ר. 4, רח’ מצדה 7 בני ברק

לוגו צבי זף ושות

נייד: 050-7761524

משרד: 03-613-2339

מגדל ב.ס.ר. 4
רח’ מצדה 7 בני ברק

חוק חלוקת פנסיה בגירושין

חוק חדש מ-2015 עושה סדר בבלאגן לגבי חלוקת הפנסיה בגירושין .

לפני מספר שנים קבע המחוקק, בעקבות פסיקת בית המשפט העליון, כי בני זוג שנפרדים יחלקו ביניהם, מעבר לרכוש ה”רגיל” (דירה, כספים וכו’), גם את זכויות הפנסיה שצברו. הדבר יצר מצב לפיו בני זוג שהתגרשו, בהגיע מועד יציאתם לפנסיה, החלו לשלם לבני זוגם לשעבר את השיעור שנקבע בפסק הדין לגירושין.

הדבר גרר לבעיות גבייה רבות, למשל במצבים בו בן הזוג הפנסיונר עקר לחו”ל ולא ניתן לאתרו, או במצבים בו בן הזוג הפנסיונר פשוט סרב לשלם והתחמק מהתשלום, או שהפנסיה שלו עוקלה, ומצבים אחרים. פניותיו של בן הזוג השני אל הגוף המשלם על מנת לקבל את כספו בד”כ לא נענו, והליכים משפטיים נגד הגוף המשלם – לא נעתרו. בני זוג רבים מצאו עצמם בפני שוקת שבורה ותקועים עד צוואר בבעיות גבייה של חלקם בפנסיה של בני זוגם.

לפני כשלוש שנים, בשקט בשקט, התחוללה מיני מהפיכה בתחום זה, שמטרתה להקל עד מאד עם בן הזוג שעליו לקבל את חלקו של האחר.

החוק החדש (שנכנס לתוקף ב 6.2.15) מאפשר לבן הזוג של הפנסיונר להגיש בקשה לרישום פסק הדין לחלוקת החסון הפנסיוני ישירות אצל הגוף המשלם (קרן פנסיה ותיקה, קרן פנסיה חדשה, צבא הגנה לישראל וכו’). מעת שבן הזוג עמד בכל הקריטריונים ופסק הדין נרשם כדת וכדין אצל הגוף המשלם – הרי שהחל מעת יציאתו לפנסיה של בן הזוג הפנסיונר, יקבל בן זוגו לשעבר את חלקו בפנסיה ישירות מאת הגוף המשלם, מבלי “להיזקק לטובות” מאת הפנסיונר.

מדובר במהפכה של ממש ובמסגרת החוק אף מוסדר נושא של קצבת השארים.

חידוש מעניין בחוק הוא שלמרות שהוא נכנס לתוקף רק בשנת 2015, הוא חל בתנאים מסוימים גם על הסכמים ממוניים או פסקי דין לחלוקת רכוש שניתנו שנים קודם לכן.

מדובר במיני מהפיכה שניתן לחולל בעזרתה פלאים.

למידע נוסף ועדכונים בתחום דיני המשפחה וירושה ועוד בנושא

חוק חלוקת פנסיה בגירושין

הירשמו לערוץ היוטיוב שלי
להרשמה הקליקו כאן

צרו אתנו קשר ונחזור אליכם מייד

תמיד זמינים

מאמרים אחרונים

חלוקת רכוש בגירושין

חלוקת רכוש בגירושין – הישג תקדימי למשרדנו

הישג מדהים למשרדנו בתחום חלוקת רכוש בגירושין. אישה שנישאה בגיל צעיר ולאחר 19 שנות מגורים בבית שקיבלו מהוריו הגיש בעלה תביעת גירושין ודרש שתצא מהבית ללא כלום… בתום 4 שנות מאבק משפטי בית המשפט נתן לה מחצית מהדירה ששווה הרבה מאד כסף ו 25,000 ש”ח לכיסוי הוצאות!

קרא עוד »

זקוקים לסיוע? יש לכם שאלות?
צרו עמנו קשר עוד היום ונשמח לסייע.

דילוג לתוכן